pernillaskreativa.blogg.se - april 2015

Första turen ute i naturen

Igår släppte vi ut våra katter för första gången utan koppel (iår och här i vårt nya hus, de har varit ute innan). Oj vad kul de tyckte det var att få springa omkring på ängen utanför oss och allt var spännande att lukta och titta på. De är sådan små charmtroll och vi skrattade mycket åt deras tokigheter.

Men det märktes att deras kondition blivit illa av att vara inne även om vi lekt och aktiverat dem, för efter de sprungit ett tag så var de helt slutkörda, så då gick vi in igen (:

Ändå jobbiga var att när vi kom in så hittade jag 5 stycker fästingar på Appa.. Och då var vi bara ute i en drygt 20min och de har båda fått fästingmedel.. Detta kommer bli en jobbig sommar om det ska vara så många fästingar varje gång de är ute.

Här har ni Momo, han är en riktigt fegis och ville inte gå ut först.
 
 
Sen har vi Appa, som såg sin chans och sprang ut som ett pistolskott. Det första han gör är att hitta en så skitigt hög som möjligt som han kunde rulla sig i..
 
 
Tur att de har varandra att utforska världen med (:
 
 
Busa i den tillsammans är också härligt, haha! bara så synd att Appas huvud inte kom med i bilden, för det är en otroligt rolig bild!
 

Silversmide

Nu har jag en massa på gång på silversmidet, och jag hoppas verkligen att jag hinner göra klart allt innan skolan slutar. Men kämpar jag bara på och går in för det ska det nog inte vara några problem (:
 
Hittade jättefina små gafflar på second hand för ett tag sedan och tänkte att dessa kan jag nog göra något kul med. Så idag sågade jag itu dem lite.


Planen är att använda dessa vackra blommor och göra till ett par öronhängen och ett halsbad (:
 
För skojs skulle så blir det ett par öronhängen av dessa med! Men vet inte vad jag ska göra med de andra 3 gaffeldelarna som blir över.. Men något kommer jag nog på tillslut (:
 
Håller även på att prövar på göra en kula där man slår två halvor och lödar ihop dem. Ska nog bli ett halsband av kulan när den är klar (:
Delarna till kulan såg ut som plattan till höger. Men denna platta ska i all sin enkelhelt få bli ett halsband (:
 
Ja det var dessa saker som jag håller på med som måste bli klara innan det är dags för sommarlov. Men nog ska jag väl hinna det?! (:

Nu blir det pompa och ståt

Nu är min youtube-kanal uppe i 1000 prenumeranter! Vilken glädje det är, att kommit upp i fyrasiffrigt. Jag kan ju inte annat än glädjas och vara tacksam emot alla fina människor som kolla på mina instruktionsvideor, och jag hoppas verkligen att alla känner att de fått den hjälp de behöver.

Detta ska självklart firas, så jag kommer ha en utlottning om ett hemligt paket. För att vara med och ha chans att vinna paketet så kommentera detta inlägg med namn och fyll i eran mail så jag kan kontakta DIG om du vinner (: Och dela gärna detta, på fb, instagram eller bara berätta för dina vänner när du träffar dem!
Tävlingen kommer hålla på till och med 31/5 (:
 
Nu ska jag själv fira detta med lite kvällsmat och sen får jag väl ha ett litet party med mig själv i helgen och bjuda mig själv på vin, goda bakelser och en klapp på axel och ett "bra kämpat Pernilla"! Yay mig :D
 
Klicka på bilden för att komma in till min Youtube-kanal (: