pernillaskreativa.blogg.se - january 2015

Sidenmåleri och planer för nytt mönster

Just nu håller vi på att pröva lite olika färger för tryck och måleri på tyg. Det senaste är måleri på siden, vilket var väldigt roligt! Så det kanske blir att man försöker sig på att göra en sjal eller dylikt i siden (:
Sen när vi ska fixera färger så kommer vi göra det i en saftmaja (hihi), vet inte än hur det funkar riktigt, kände mest att jag ville ha en anledning att skriva saftmaja för att det låter så kul!
 
Här är mina experiment med sidenmåleri. Kapsylerna har jag ställt en tyngd på för att se om det kan bli en effekt i färgen.
 
Jag håller även på att fixar med ett nytt mönster som jag tror kommer blir supergulligt!! Är min 7åriga lillasyster som står för designen på mönstret, jag har bara finjusterat det i photoshop. Har lite planer på hur jag ska trycka med det, kommer blir så fint (:
Men just nu får ni nöja er med en lite sneakpeak på hur mönstret är, så kan ni sitta med spänning och invänta ett färdigtryckt resultat av mönstret, haha (:
 
 

Virkad matta

Jag har en video på min Youtbue-kanal som är på hur man virkar en rund matta med spetskant, denna video är väldigt populär och det förstår jag för dessa enkla mattor är så himla fina! Själv har jag två stycken i mitt badrum, de både är sköna att gå på och gör badrummet trevligare till utseendet. Om man tar sig tiden att göra dem större så skulle de vara jätte fina att ha i typ köket eller vardagsrummet, eller i vilket rum som egentligen. Det ända är att de blir så tunga att hålla i när de börjar bli lite stora.. Så därför har jag själv än så länge nöjt mig med två små till badrummet (:

Någon av er fina läsare som har kollat på denna video och gjort en matta? Skulle vara kul att se isåfall (: För den delen så vill jag gärna se allt som ni gjort med hjälp av mina instruktionsvideor!
 

Second hand, en guldgruva av andras skräp

Både iförgår och igår har jag varit iväg och jobbat, och det är så härligt att få jobba. Dels för att barnen kan vara väldigt roliga, dels för att det är skönt att ha något att göra och dels för att det betyder att jag kan leva på med än CSN bidrag.
Efter jobbet igår så åkte jag hem till en kompis, för vi har bestämt att tisdagar är Yoga-dagar (:Så först åt vi mat, sen för att vi inte skulle börja Yoga direkt efter maten så gick vi ner till secound handen och vi skulle minnsan "bara kolla".. Det gick väl sådär! Men det är sjukt vad mycket fina och billiga saker man hittar. Jag själv är ju lite fanatisk över koppar, jag har ett helt skåp i köket med bara koppar (och efter igår behövar jag utöka utrymmet för mina koppar). 
Igår blev det shopping för 139kr och för dessa riksdaler fick jag 3 krukor, 6koppar med tillhörande tallrik, en duk, en ram och ett soffbord, och allt i fint skick. Tur att jag har jobbat så jag inte blir helt bankrutt av mina second hand shoppingar, haha (:
Och jaa, vi Yogade faktiskt också, fast hemma hos mig för min kompis fick hjälpa mig att köra hem soffbordet, för jag har en så liiiiiten bil.
 
Känner ni också att det är svårt att gå in på second hand och inte köpa något?! Finns ju alltid massa fint! Vad är DITT favorit fynd på second hand? Mitt är såklart alla mina koppar (:
 
 
En fin ram för 20kr (:
 
3 krukor, 5kr/st (:
 
Åååh!! Dessa koppar, så himla fina! 25kr för 4st (:
 
Dessa små söta koppar kostade 2kr/st!
 
En snygg duk som passar in i mitt bibliotek, 15kr.
 
Och så till sist, ett sjukt fint soffbord för bara 60kr!!