pernillaskreativa.blogg.se - july 2019

Att börja blogg ordentliget igen..

... har ju gått sådär alltså!
Hade en tanke om att det skulle bli lätt och smidigt att blogg igen om jag skaffade blogg.se app och kunde blogg allt från mobilen. Men det har inte riktigt velat sammarbeta med mig.
Ska försöka lägga över bilder från mobilen så jag kan visa upp vad jag gjort även här på bloggen (annars kan ni kika in mig på instagram @Pernillaskreativa där jag är ganska flitig på att lägga upp). Fast tycker ju det är som roligast att visa upp sakerna typ så fort jag gjort dem, så hade så gärna velat få det att funka med appen och slippa visa upp sakerna flera dagar senare, för all pepp som blir precis när man gjort klart ett plagg hinner ju svalna på de där dagarna de kommer ta för mig att lägga upp ett inlägg via datorn.. Så ni får hjälpa mig och hålla era tummar på att jag kan bli vän med appen! :D

Sy grytlappar

Idag kom det upp en video på min youtube där jag visar hur man sy grytlappar!
 

Sypepp och sybingo

Jag har kommit in i en sådan sypepp just nu så syr saker i rasande fart, och kryssar samtidigt i flera rutor i sybingot!
Har sytt klart en väska som delarna har legat utklippta till i flera månder, och med den kryssar jag i rutorna "Skapa en väska", "Gör klart ett UFO" och "Testa en ny detalj".
Blev nöjd med väskan, fast man får inte titta för noga på sömmarna för det var himla bökigt att sy kanterna runt om!

Sen har jag äntligen sytt något mer av tyg som jag gjort testfärgning på när jag gick i skolan, så med andra ord har det legat lådvärmare ett bra tag. Har tidigare sytt tygkassar av tyget, men har massa småbitar kvar. Så nu blev det ett par grytlappar. Dessa grytlappar sydde jag dessutom som test, så jag kunde se att min mönster funkade bra, för att sedan sy ytterligare ett par som jag filmade processen på för att kunna göra en video att lägga upp den 15 juli på min youtube :)
Med dessa grytlappar så kan jag kryssa i rutorna "Skapa något till hemmet", "skapa något av en stuvbit" och "Andvänd ett material från stashen"

Till sist så har jag provsytt ytterligare en sak som ska bli video framöver, nämligen ett knyt hårband!
Med hårbandet så kan jag kryss i rutorna "Skapa en huvudbonad" och "Skapa en accessoar".
 
Såhär ser min bingobricka ut just nu :)