pernillaskreativa.blogg.se - april 2014

Sockenrunda i Sandhem

Den 17-18maj kl 11.00-16.00 är det sockenrunda här i Sandhem där jag bor, och på denna runda ska jag vara med och ställa ut mina alster (:
Så nu vill jag uppmana alla som kan och vill att komma och titta på mina grejer, men även allt annat kul som kommer finnas under rundan.

Det kommer vara många olika saker på sockenrundan, så tänka att smidigast är om jag skriver en liten lista här på vad ni kan komma o uppleva här i Sandhem.
 
Sandhems sockenrunda
 
Galleri Ve'boa i Kyrkekvarn
Kia och Carl-Göran Eneskjöld
Keramik-konst-antik
 
G:a affären Broholm
Birgit Adolfsson
Akvarell
 
Stråkenvägen 28
Gunilla och Ronald Keim
Måleri-olja, skulptur
Rosenmetoden/klangmassage
 
Hantverkshuset
Huldra, Inger Lundqvist
Textilverkstad
Wimbla, Hans Madsen
Bageri
Konsthantverk, Nicole Lundqvist
Luffarslöjd
 
Träffpunkten
Målargruppen Såbléden
Pernillas Kreativa
Handarbeten-kläder
 
Stråkenvägen 4
Annemiekke Kieffier
Keramik-tovad ull
 
Sägnernas hus
Fam. Edlundh-Kyrkeryd
Folktromuseum
Café & restaurang
 
Vistorp Granbäcksbro
Ingegerd & Jan Jansson
Motorsågsskulpturer
Ladugårdstomtar
-
Som ni ser så hittas jag på träffpunkten, som ligger inne vid biblioteket i Sandhem. Ska också tillägga att Sandhem ligger ungefär en mil utanför Mullsjö, kör man på riksväg 47 mellan Mullsjö och falköping så är det skyltat in mot Sandhem.
Skulle vara jätte kul om ni är sugna på att komma förbi och titta på alla grejerna som finns, och jag skulle uppskatta extra mycket om ni kom på söndagen den 18 maj, för tyvärr är jag bortrest på lördagen (med lite tur kanske jag hinner hem och är med den sista timmen på lördagen) men mina grejer kommer ändå finnas att tittat på under lördagen. Men vill ni träffa mig personligen så tycker jag ni ska komma på söndag (: Jag hoppas innerligt att jag får träffa någon läsare! Så om ni kommer förbi, tveka inte att säga hej och berätta för mig att ni läser min blogg!
 

50-talsklänning

Blev precis färdig med 50-talsklänningen nu på morgonen, och det var precis så att min vita tråd räckte till att fålla kanterna! Nu ska jag bara komma igång och sy klart den blåa 50-talsklänningen med.
Den sitter lite opassligt på min skyltdocka för hon har så himla stora bröst och en väldigt smal midja, så klänningen blir säckig vid magen på henne.. Men den sitter bra på en riktig kropp!

Fotobomb och Dagen outfit, från skogen.

Har spenderat ett par timmar av morgonen med att vara ute och gå i skogen. Vart inte mening att vi skulle vara ute så länge men se så såg jag himla mycket fint som jag ville fota så sprang lite fram och tillbaka längs med vägen vi gick på. Så nu kommer en fotobomb och tänke att jag slänger in lite bilder på mig själv med dagens outfit, vilket är precis samma som jag hade på mig igår på festen fast utan smycken.
Såg massa fina fjärilar och blev så glad när jag äntligen lyckades få en som satte sig nära mig så jag kunde få en ordentlig bild! Har beskärt denna bilden så man skulle se fjärilen ännu tydligare. Annars så är alla bilder jag tagit oredigerade. Blir så himla fint när solen lyser på!
En bäck i skogen.
Jag vet inte varför men jag tycker kottar är så himla fina.
Någon som vet vad detta är för växter?
När jag satt och tog kort på de här skotten så helt plötsligt..
...Kastar en (troligtvis) ekorre kottar på mig!
Vi såg inte ekorren hur mycket vi än kollade, men vi hörde den smaska i sig lite kottar.
Sen var jag så exalterad över alla djur jag sett under promenaden så jag höll på att trampa på en huggorm som låg och solade på vägen.
Huggormen uppskattade inte att jag tog massa kort på den så hen slingrade in i skogen. Himla fin var hen, och ganska stor med.
Lite mer bäckar.
Sen kände jag för att posa lite. Och kan såg här nu då att jackan köpte jag för flera år sedan på H&M, älskar modellen men tyvärr börjar min jacka bli ganska sönder sliten. Men jag har ju köpt ett blått tyg med massa mönster på som jag tänkt sy en jacka av så ska se om jag lyckas sy en liknande modell som denna.
Gräset var himla grönt idag, jag kände att jag smälte in lite med mina gröna kläder. Fascinerande.
Växte massa vitsippor längs med vägen.
Yogade lite på en sten.
Dagens outfit nu då. T-shirten sydde jag i förra sommaren, tyget var det faktiskt Peter som hittade i en tygaffär i Borås när vi var där och jag håll med honom till hundra att det var snyggt. Och detta har blivit en favorit tröja, mönstret är frihand. Är inte helt säker på vad för typ av tyg det är, men tänker mig väl att det är någon form av trikå.
Byxorna sydde jag nu i våras, de var egenltigen menat att en kompis skulle ha dem men de var för korta för honom så jag behöll dessa själv och sydde ett par nya till honom. Tyget köpte jag på Gittans Syskrin i Mullsjö, där jag hade 3 månaders praktik förra våren, och det är ett byxtyg.
Strumporna (som det är små katter på som inte syns på bilden) är köpta på marknad och skorna köpte jag hösten 2012 på Deichimann i köpenhamn när jag och Peter var på 1årsdag där.
Försökte balansera på en sten.
Sen blev jag superwoman på en sten.
Sen var jag bara glad på en sten.
Sen ville jag ta hoppbilder men alla blev suddiga.
Och så avslutar vi denna fotobomb med en fin kotte (:
 
Hoppas ni alla njuter av detta härliga väder och allt vackert som händer och finns i naturen.
Puss på er!