pernillaskreativa.blogg.se - august 2015

Grattis till mig, i efterskott

Idag kom lite av min släkt hem till mig och firade min födelsedag lite i efterskott. Jag visste redan vad jag skulle få i present, men fick mer än vad jag trodde jag skulle få!

Det jag visste att jag skulle få var en... symaskin!! :D Så nu har jag en bra och ordentlig maskin att sy med (:
 
 
Fick även lite rödvin! De märks att de känner mig iallafall, haha (: (är en flaka i den guldiga påsen med).
 
 
Fick en super söt kruka med växt av mina systrar. De har gjort krukan själva med grus och.. ja jag antar cement (: Så himla söt! Sofie fick idéen av att jag pratat om att göra som en stenbrunn med ett litet tak (har några tegelstenar och tegelpannor liggandes som jag tänkte jag kunde göra detta av). Så då gjorde de en liten miniatyr åt mig! Fast de orkade inte göra ett tak, men den var ju hur söt som helst ändå.
 
 
Fick även en blomma av min styvfarmor och styvfarfar (:
 
 
Sen fick jag även pengar av min styvmorfar, för han vet att jag håller på att sparar till en hund så han ville bidra lite! Så himla gulligt av honom (:
Själv bjöd jag gästerna på lite blåbärspaj (ja ni vet ju att jag har varit ute och plockat) och egengjord vaniljsås (:
Glömde såklart ta kort på pajen och såsen när den var klar, så ni får se det som finns kvar av det istället.
 
 
Sen var jag ju tvungen att provsy med min nya symaskin! Så nu under kvällen så har jag sytt ihop ett par byxor till min stora lillasyster (: Hoppas hon blir nöjd med dem!! Jag är iallafall nöjd med min nya symaskin :D
 

Att kunna sy kläder till party

Nästa lördag ska jag iväg på party för 2 av mina vänner, och på deras party står temat "äldre generationen". Ganska fritolkigt tema, så jag hade först svårt att bestämma mig för hur jag skulle komma dit. Men efter lite beslutsångest så kom jag fram till vad min tolkning blev.

Så det var bara att sätta igång och sy! Och idag så sydde jag sista knappen. Men jag är inte säker på att kläderna känns helt färdiga ändå. Har ju en hel vecka på mig att fundera på det.
Är iallafall så himla nöjd över plaggen jag sytt. Och jag hoppas att när jag nästa gång syr byxor, och syr dem i lite mer modernt stuk, att de blir lika bra sydda som dessa byxor blev!!!
 
Här får ni en lite sneakpeak på vad ag sytt mig på temat "äldre generationen". Kommer ta lite mer ordetliga bilder när jag har tid (: 
Någon som kan gissa vilken generation jag kör på? (:
 
 
 

Skolstart, jobb och härlig höst!

4 dagar sedan senaste inlägget.. Ja, detta betyder bara en sak. Jag har fullt upp! Något som jag gillar att ha (:
Som ni vet började jag skolan i måndags, ännu ett kul år på Mullsjö folkhögskolas textilskola!! Och det var många återkommande elever från förra året (:
Skolan varvar jag med jobb i fotobutik och som vikarie för förskola/skola. Sen försöker jag ju även klämma in lite jobb med min youtube-kanal så nu har jag att göra.

Sen har jag ju ett hus och djur att ta hand om. Just nu försöker jag fixa lite i trädgården, innan vintern plötsligt är här och jag inte kan gräva mer.
Kattungarna vaccinerades idag, även mamma Arya fick sig en spruta. Om 3,5 veckor så är de redo att flytta iväg och det kommer bli så tomt här utan 4 små busfrön!
 
Hur ser eran höst ut? Fortsätter livet som vanligt eller pluggar ni? Reser? Eller något annat kul/alldagligt? (:
 

Jag slänger in lite höstinspererande bilder från förra året (: