pernillaskreativa.blogg.se - april 2017

Månadens video

Igår var det den 15:e vilket betyder att jag lagt upp en ny instruktionsvideo på youtube (: Denna månaden blir det en video på hur man stickar en sittdyna. Jag har själv stickat två stycken som jag har på mina stolar i syrummet så det är lite extra skönt att sitta och sy (:
 

Second hand Lördag

Igår var jag och min ena kollega på en super mega second hand runda. Vi hann med att besöka hela 8 second hand butiker!

Och ja.. det var inte jätte stor variation på det jag köpte.. Men jag är mycket nöjd över mina inköp.
Blev 3 böcker, ett gäng fotoalbum och ett gäng ramar, allt som allt pungade jag ut 475:- vilket är väldigt lite med tanke på att jag jobbar i en fotobutik och säljer ramar och album och vet vad det kostar att köpa nya!
Juste! Köpte en sak som inte var en bok, album eller ram.. Hittade en fin skjort.. blus? Ska kanske sy om den lite, men blev helt kär i färgkombinationen av brunt och blått! Var även inne på att köpa en retro klänning i brunt och blått med blommor, men den hade en gräslig uringning och såg ingen möjlighet att sy om den, som trots att det tog emot så fick den hänga kvar i butiken.
 
Här kommer bilder på mina fin fina fynd (:
 
 
Kan säga att albumen är redan fyllda, ni minns väl att jag sorterade bilder som skulle skrivas ut (blev strax över 2000 bilder).. så får fortsätta min jakt på album under nästa second hand runda (:
 

Växthus in progress

Som ni vet håller jag på att bygga ett växthus och än så länge har det gått riktigt bra, med tanke på att jag aldrig byggt något innan!
Så nu jag kommit så långt att jag snart fått upp all plast och jag hoppas jag kan få upp det sista nu i helgen så jag sen kan börja förbereda för att plantera i växthuset (:
 
 
Sista bilden är tagen idag, och som ni ser har det kommit upp en till rad med plankor ner till och det är för att plasten ska sitta bättre för den höll på att blåsa av när jag kom hem här om dagen, så jag fick akutbygga lite.
Än så länge har bygget kostat mig 200:- i spik och 349:- i byggplast, och mer än ska det inte kosta, är tanken, eftersom alla plankorna fanns i förrådet när vi köpte vårt hus. Ska bli så himla kul och se om jag lyckas odla något i växthuset med! Själva bygget har ju varit kul, så nu hoppas jag att planering och odlingen av ätbart ska vara lika kul och givande (: