pernillaskreativa.blogg.se - june 2016

Hej då, på obsämd framtid.

Ja nu säger jag hej då till blogg på obestämd framtid. Har ingen lust med något och känner mig lite vilse i vad jag ska göra av mitt liv. Står och trampar på samma ställe, men vill helst ta ett kliv framåt.
Så medan jag funderar ut hur jag ska ta mig upp ur mitt nertampade hål, så släpper jag taget om bloggen.

På återseende.

Kommer om möjligen lägga upp saker på andra sociala medier.
instagram @Pernillaskreativa
Facebook "Pernillaskreativa"
Youtube "Pernillaskreativa"

Växtfärgning

Här ekar det tomt. Men när en har fullt upp i livet så blir en del saker bort prioriterade och i detta fallet är det bloggen som blivt lidande. Tyvärr kommer nog bloggen få lida mycket av mitt upptagna liv. Men kommer väl dyka upp lite saker här när jag känner att tiden finns till.

De senste dagarna har det blivit en hel del expriment med växtfärgning, och såklart har det blivit videor av det med (: Har flera saker jag vill pröva att färga med innan säsongen för dessa växter är över! Så idag exprimenterar jag med lupiner, och ska även försöka göra en video med den sen när jag har prövat på det lite (:

Men kan dela med mig av 2 videor där jag på ena färgar med rödlöks skal och andra med gullöks skal (: Det är ganska likt att färga med dessa, men ändå väldigt olikt! Man ser iallafall att gullöks skalet gör det oblekta ullgarnet gulare än vad rödlöks skalet gör. Och det blekta ullgarnet blir klarare röd av gullöks skal än av rödlöksskal.
Tycker det är så himla kul att hålla på med växtfärgning! Helt fantastikt att det blir så fina färger som det blir!

 
 
 
 
Och för första gången kanske jag kan ha med ett bidrag i "Monthly Makers", då månades tema är växter (: Får se om jag hinner få ihop flera färgningar, så kanske en tar tag i och skickar in ett bidrag :D

Sofies student

Igår tog min syster, Sofie, studenten. Och det var exakt 5år sedan jag själv tog studenten!
Var en fantastisk dag och helt otroligt nog så regnade det inte (: Hon hade även tur med sin bal i tisdags, då det inte heller kom något regn.

Jag fick äran att sy min systers studentklänning, och så klart måste jag ju nu visa upp den för er. Bortsett från att den var lite vid i urringningen (hon löste det genom att nåla fast den i bh:n) så måste jag säga att klänningen blev perfekt! Både Sofie och jag var nöjda med hur klänningen blev, och viktigast är ju faktiskt att Sofie kände att det blev en fin klänning som passade (:
 


Hon är så fin syster min!
Klänningen är sydd med en överdel efter ett mönster på en 50-talsklänning som jag gjorde om urringningen på så den istället blev hjärtformad, sen är kjolen en enkel helcirkelkjol som jag sydde ihop med överdelen. För att slippa försöka mig på att fålla kanten på kjolen så sydde jag dit en spets, som faktiskt blev en väldigt fin detalj.
Sydde även så alla sömmar blev dolda, så blev lite sömnad för hand (:
 
 
Min syster och jag (: Båda i kläder sydda av mig!