pernillaskreativa.blogg.se - june 2017

Pernilla Einarsson Photography

Den senaste tiden har mitt intresse att fota tagit över mitt intresse att handarbeta, men det är ju den tiden på året då det är så mycket färger och liv ute så det faller sig helt naturligt att stickorna i min hand helt plötsligt byt ut mot en kamera! Hinner med att handarbeta lite, men eftersom jag just nu är inne i en sy-period och jag inte har en möjlighet att kånka ut symaskien utomhus så, ja, då blir det bortprioriterat.

Plus att igår fick jag reda på något kul :D Den 23 augusti så börjar jag på Mullsjö Folkhögskola igen, och denna gången kommer jag gå deras Fotoskola!
När jag valde gymnasium så valde jag media, eftersom det var den linjen som jag kunde få fota på, och jag är nog född med en kamera i handen för jag kan inte minnas en tid då jag inte knäppt bilder för att kunna föreviga minnerna i mitt liv!
Så för några dagar sedan kände jag att det var dags att göra en fb-sida där jag kan dela med mig av mina bilder, så fler kan få skåda det vackra jag ser här i världen (:
 
Klcika på bilden för att komma in på min fb-sida och gillar gärna sidan om ni tycker om mina bilder :D
 
 

Stickad bikiniöverdel

Här kommer månadens video :D

Stickad bikiniöverdel med virkad spetskant!
 

Mål 2017, halvårs översikt.

Tänkte att det åter igen vad dags att se över hur det gör med mina mål för 2017, vi har ju ändå kommit halvvägs igenom detta år (:
 
Här har ni länk till mina mål som jag satte upp i början av året, med motivering varför jag satt mina mål som jag gjort (:
 
Så nu tar vi och kikar hur det går för mig!
 
  • Läsa 24 böcker.
Detta är ett mål som jag känner mig väldigt säker på att jag kan hålla! Sista mars när jag gjorde en kvartalssammanställning av mina mål hade jag läst 6 böcker. Jag kan säga att det skenat iväg ganska mycket efter att jag lästa om Harry Potter serien för typ 7e gången. Så just nu har jag börjar läsa bok nr 17. Och har hela bokhyllan fylld med böcker jag vill läsa!
Har ni några tips på bra böcker? Jag gillar fantasy och romaner med historiska inslag :D
 
  • Lägga upp 12 videor
Detta mål känner jag också att jag kommer kunna hålla! Har redan lagt upp 9 videor i år, och tanken är att jag ska lägga upp en video den 15e varje månad, men har blivit några extra för att jag inte kunna hålla mig! Men jag lägger gärna upp fler än 12 videor under året, förutsatt att jag hinner och kommer på bra videor att göra (:
Så har ni förslag på videor, tveka inte att berätta dem för mig (:
 
  • Lära mig mycket under min utbildning på småbrukarlinjen
Denna kunde jag redan under kvartalssammanfattningen konstatera att jag inte kommer komma så långt med eftersom jag hoppade av utbildningen. Men jag tänker ofta på de jag träffade där och allt jag hann lära mig under de 2 korta veckorna jag var där! Och även om jag bara var där 2 veckor så hann jag lära mig så mycket och fick så mycket inspiration, vilket syns i vår trädgård.
Jag hoppas att jag snart få tid att åka och hälsa på i Tolarp igen, saknar alla väldigt mycket!
 
  • Yoga mer
Ja alltså, detta är ju något jag gör i perioder. Nu har jag haft sådan problem med min ena fot så jag har inte riktigt haft lust att göra något. Och har jag väl gjort något så har det blivit att arbeta i trädgården istället. Men gissar att jag kommer yoga mer till hösten och vintern, när jag inte längre vill spendera lika mycket tid ute i trädgården som nu!
 
  • Fortsätta öva på japanska
Japp, detta gör jag. Öva lite varje dag, även om det bara är att rabbla igenom några enkla fraser eller försöka räkna på japanska istället för på svenska. Tanken är att jag ska fortsätta gå på kurs i japanska till hösten igen! Så någon gång kanske jag kan åka till japan och känna att jag faktiskt kan föra samtal på japanska!
 
  • Få 5000 prenumeranter på Youtube (komma upp i 2 miljoner visningar?)
Att få 5000 prenumeranter är samma mål som jag hade under 2016, och kommer att fortsätta vara mitt mål tills jag når det. Och egentligen spelar det inte så stor roll hur många prenumeranter jag har, sålänge som jag kan hjälpa och inspirera någon till att handarbeta så blir jag glad (: Finns ju själv så mycket glädje och nöje i att få handarbeta och vara kreativt skapande, så känns fantastiskt om någon annan kan uppleva samma känsla tack vara mina videor!
Just nu har jag 2645 prenumeranter och 1 116 308 visningar.
 
  • Köpa färre saker och istället använda mig av det jag redan har.
Denna håller jag väldigt bra också! Och köper jag något så blir det 99% av gångerna på second hand (: Typ som alla album jag köpt till de typ 2000.. eller var det närmare 2500?, bilderna jag skrev ut. Istället för att köpa nya album för typ 200:-/st så har jag hittat på second hand för allt från 5-25:-. Och nu behöver jag bara typ 2-3 album till sen har jag nog fått in alla bilder :D
 
Sådär, det var mina mål och hur det går med dem (:
Vad har ni får mål i år och hur går det med dem? (: