pernillaskreativa.blogg.se - february 2015

Dagarna på KKV i Göteborg

I måndags åkte vår textil-klass iväg till Göteborg för att trycka stora mönster på KKV (Konstnärernas Kollektiv Verkstad). Det var vädligt roligt även om jag själv inte lagt ner så mycket tid på min schablonmönster eftersom jag varit så stressad och haft så mycket att göra.. Men det behöver jag inte berätta om nu.

Det var kul att få pröv att trycka i en så stor ram och alla hade så fina mönster och lyckades trycka dem bra och utan att spilla färg på sitt tyg. Sen var vi snabba också! Alla hann göra klart sina tyger redan igår, så idag fixerade vi bara alla tyger och hade lite mysfika innan vi åkte hem runt 14-tiden.

Veckan har gott fort, i måndags kom vi till Göteborg och då var vi först iväg till Göteborgsoperan och fick se lite hur de använder olika tekniker för att få fram effekter på deras scenkläder, sen fick vi även se massa kläder de höll på att fixa för kommande föreställningar. Så jag kommer inte visa några bilder från operan eftersom de inte ville att man skulle ta bilder på deras kläder de håller på med för kommande föreställningar, men jag kan ju iallafall säga att det var väldigt fina och häftiga saker de gjorde (:
 
Sen begav vi oss till KKV och började förbereda inför att trycka på tisdagen. Så på tisdagen började vi trycka och jag blev klar med mitt först, men det var ju också så att jag bara tryckte en gång och dessutom hade ett väldigt litet mönster. Så om jag går på Textil nästa år och får möjlighet att följa med till KKV igen så ska jag verkligen anstränga mig och göra ett större mönster som faktiskt är ett mönster (:

 
Här förbereder vi med våra schabloner och ser vilka ramar som passar.
 
Här har ni mitt tyg och ramen jag använde för min schablon
 
Innan vi drar på färg så övar vi på att dra rakeln fram och tillbaka.
 
Sen åker färgen på.
 
 
Sen måste man skölja ur ramen så att färgen inte fastnar i nätet.
 
När jag tryckt mitt stora tyg så klippte jag isär min schablon och använde det mönstret jag ansträngt mig mest med och tryckte fler små tryck istället.
 
Såhär blev hela tycket. Som sagt så bara klippte jag snabbt ut lite eftersom jag kände att jag inte hade tid. Och solen blev väl okej, men prickarna ser ju rent ut sagt bara för djävliga ut.
Och ni kanske se att i högra hörnet ner till så är det lite klottrat under mitt tryck, för jag prövade lite olika saker jag villa ha som mönster egentligen men det skulle tagit för lång tid att skära ut och jag började ju skära ut mitt mönster vid 18.30 på söndag kvällen så jag hade aldrig hunnit göra 1x1m stort mönster med massa små grenar och löv.

Men den här lilla filuten är jag nöjd med, så har tänkt att jag ska försöka trycka den på lite andra tyger (:
Vet inte riktigt vad jag tycker det är. Skulle kunna vara en filur som mediterar, men även en filur som spelar flöjt. Men det skulle också kunna vara 2 filurer som sitter med händerna och ansiktet tryckta mot varandra. Så jag tänker att det är vad man själv väljer att det ska vara (: Denna filur målade jag ihop i Photoshop, och egentligen skulle jag försöka göra en fjäril, men det gick inge bra, Fast jag är ju nöjd med min filur iallafalll!
 
I tisdags var vi också iväg på en workshop och vi strycka på lim på tyg och sedan strycka på prasselpapper på limmet så det fastnade och blev som mönster (: Det var kul, och man skulle nog kunna göra något riktigt kul av det. Eftersom vi hade svart tyg så tänkte jag att jag skulle göra som en stjärnhimmel, fast alla stjärnor blev inte så bra. Men får väl pröva detta hemma i lugn o ro så kanske jag får till det bättre.
 
Här ser ni pappret med lim på som jag klippt ut stjärnor i och prasselpapper. Och några tygbitar som de andra i klassen gjort.
 
Idag fixerade vi ju tygerna, och så här hängde vi upp dem innan vi körde in ställningen i en stor ugn.
 
Här är jag, Anna och Esther ute på parkeringen vid KKV.
 
Och här är självaste KKV. Så himla fin och mäktig byggnad!
 
Så nu har ni fått läsa en massa och se en del bilder. Och jag avslutar väl med att säga att det var så himla kul både att få pröva på att trycka med stora ramar, att få se hur KKV ser ut, att få åka till Göteborg och att få umgås och komma närmare alla fina tjejer i klassen (: Alltså en toppen vecka i Göteborg!
 

Och så bär det av till Göteborg

Eller iallafall imorgon! Ska iväg med klassen till Kkv i Göteborg och trycka stora schablontryck, och ja jag är nog lite stressad för jag har mycket kvar att göra på min schablon för helgen har varit fylld med händelser. Bland annat tog olja till huset slut igår så jag fick koka vatten för att kunna duscha.. sen kom hela släkten på mammas sida och kollade på huset och det var mycket trevligt (:

Idag var vi iväg till min pappa och lämnade min bil så han kanske kan fixa den nu medan jag är i Göteborg och ändå inte behöver den. Ska ju vara i Göteborg till på torsdag (: hoppas det blir kul! Och framför allt att det blir något av mitt schablontryck..

Sen hoppas jag att ni inte är för besvikna för att ni inte fått se den sista delen i sy-lanet, men jag har inte haft tillfälle att fota plagget men jag hoppas att ni står ut och får vänta till nästa helg innan ni får se den? Klart ni står ut (:

Sen kommer jag inte kunna svara på kommentarer fören jag kommer hem med, men fortsätt gärna att kommentera, jag lovar att jag kommer svara så fort jag har tid! (:

Här har ni min ena väska med packning, har en ryggsäck som är i samma storlek. Tänkte att jag skulle försöka packa lätt! Är ju så jobbigt när man tar med sig för mycket saker, eller är det bara jag som inte vill ha med för mycker?


Virka en halsduk med V-kant

Jag har nu gjort en video på hur man virkar en halsduk, med V-kant. Och att det är med V-kant menar jag att själva kanten på halsduken ser ut som ett V.
Kan även säga att jag har ännu en nålbindningsvideo på g (: Och sen har jag ju min kilometer långa lista med saker jag ska filma, men hoppas jag har lite tid över till mer filmande nu under våren, då vi har mycket självständig arbete. Och jag har tänkt mig att om vi har en ett projektarbete så kommer jag välja att utveckla min youtube-kanal som projektarbete (: Så då kanske det kommer upp lite saker som vi gör i skolan!

Men än så länge får ni nöja er med detta klipp på hur man virkar en halsduk med V-kant (och 109 andra klipp som finns på min youtube-kanal).