pernillaskreativa.blogg.se - september 2016

Utökning i familjen

I lördags när jag i lugnan ro matade mina leopardgeckos så tänkte jag att det var dags att titta till geckoägget igen (ja jag har nog inte berättat för er, men jag har äntligen efter 3-4år av försök till att hålla geckoägg i liv lyckats ha ett ägg välbehållet i 2månader) och när jag öppnade burken som ägget låg i blev jag först rädd då det var något som rörde sig i burken! Jag har så många gånger kollat på ägget och hoppats att det ska kläckas, men det har hela tiden bara varit ett ägg. Så jag räknade inte med att det skulle röra sig i burken! Det tog mig en halv sekund att gå från rädd till hysteriskt, då jag insåg att det som rört sig i burken måste varit en geckobebis!! Så jag öppnade burken igen, och visst var det en liten geckobebis som kröp omkring där. LYCKAN!!!
Jag sprang omkring som en tok hela kvällen och fixade ett eget terrarium till det lilla livet. 3-4år har jag försökt få äggen att överleva och kläckas och äntligen har jag en liten geckobebis :D Jag är helt lyrisk!
 
 

Skördefest

Idag tänkte jag passa på att fixa i trädgården eftersom det var så fint väder. Däribland så tänkte jag plocka bort kompostgallret runt mitt land och se om det fanns några potatisar och dra upp de morötter som fanns. Till min överraskning så var hela landet fullt med potatis! Skulle plocka potatis för ett par veckor sedan och då hittade jag bara ett par enstaka pyttesmå potatisar, så hade gett upp hoppet om att det fanns några potatisar. Men när jag grävde runt ordentligt i landet så hittade jag massa potatis! Och stora var de också! (:
Ett gäng morötter blev det med och till min förvåning, 3st små lökar. Så nu kan det ätas potatis och morötter i massar och liiiiite lök (:

Det är så himla kul när man får belöning för mödan! I sommar har jag ätit mängder av sockeräter, och nu blir det en massa potatis och morötter och även lite tomater, som äntligten har börjat bli röda! Så hoppas inte det blir allt för kallt om nätterna nu så mina tomater blir dåliga.
 
Luna godkände skördekorgen med (;
 pssssst.. morotsblasten kommer också komma till anvädning (;

Spontandag

Idag vaknade jag med en överväldigande känsla av stress, och den har suttit i hela dagen. Jag har haft jätte svårt att bestämma mig för saker och det snurrar i huvudet så man vill spy. Men efter att ha legat 2h i sängen på morgonen utan att komma fram till vad jag skulle göra så bestämde jag mig för att ringa mamma och se om hon ville plocka kantareller idag, och det ville hon gärna! Så jag for iväg till min mamma, tillsammans med Luna. Först blev det ett litet stopp på Ohlssons Tyger, där jag BARA köpte det jag behövde, vilket var tjockare mellanlägg till att sy spishanddukar med. Sen ska jag vara ärlig så stannade jag till på en del ställen och spelade lite pokémon, men till slut så kom jag hem till mamma!
Vi hittade en hel del kantareller, jag fick med mig 3 portioner hem (alltså det räcker till att göra soppa på det 3 gånger). Vi blev även jagade av nyfikna kossor när vi skulle gå igenom ett gärde, min lillasyster (8år) som var med och plockade kantareller tyckte kossorna var läskiga så hon blev rädd och började springa och då började mamma och jag springa med men mamma började skratta så mycket så hon inte kunde springa, haha. Som tur var åt inte korna upp mamma!
Blev även god grillad mat, och om jag hade bestämmt mig för att sova över hade det även blivit ett och annat glas vin, men eftersom jag varit så bergochdalbana idag så nöjde jag med en champis så jag utan problem kunde ta mig hem igen och lägga lite gångplator. Känns som jag ALDRIG blir klar med vår jäkla gångplattar. Banne mig och mina idéer, men det blir nog fint tillslut.
Och även om jag fortfarande känner mig stressad, och även utmattad efter lång svampjakt och plattläggning, så var det skönt att få åka iväg hemifrån och göra något annat än alla mina påhittade "måsten".
Brukar ni ha dagar då ni känner er så stressade att ni inte vet vad ni ska ta vägen? Eller är det bara jag som inbillar mig mina "måsten" och stressar som en toka över det?
 
Blir en lite bildbomd, för det har varit så himla fint väder för att fota idag och jag hittade dessutom måååånga fina svampar att fota (: