pernillaskreativa.blogg.se - may 2015

Lilla råbock i skogen bor

Igår kväll när vi satt och spelade tvspel så råkade jag snegla ute igenom fönstret i biblioteket och då såg jag en lite råock som stod och stångades med ett litet träd. Så fantastiskt söt var han!!

Jag lyckades få två hyfsade bilder, men jag förbannar mig själv varje gång det dyker upp djur utanför mitt hus.. Jag måste ta och spara ihop pengar till ett telezoom så jag kan få ordentligt fina bilder. Eller så får jag önska mig ett i födelsedagspresent, är ju bara drygt 2,5 månad kvar till min födelsedag (:
 
 
 
Men nu måste jag ta och fixa mig innan jag ska åka till jobbet! Sen blir det att vara fyllechaffis åt min mamma och styvpappa ikväll. MIn morbrors fru har fyllt 50år så det är storkalas, så då lovade jag min mamma att jag kunde köra dem, i utbyte mot mat! Haha (: Och på söndag blir det ännu mer kalas. Då blir det att fira min styvfarfar som fyllt år.

Vad ska ni göra i helgen? Är eran helg fylld med kalas med, eller ska ni bara sitta hemma och njuta av att det är just helg? (:

Skolavslutning och Jönköpings marknad

Idag var det skolavslutning, och usch vad jag är dålig på sådant! Jag har så svårt att säga farväl till folk, för en del av dem vet jag inte när jag kommer träffa dem igen. Men ändå så säger jag bara lite enkel hej då som om det var vilken annan vanlig skoldag som helst.. Hur är ni när ni ska säga farväl till folk? Har ni känsloladdade farväl där tårarna ligger och trycker i ögonen eller är ni som jag som lite rycker på axeln och bara går vidare?

Det har iallafall varit ett kul år med dessa fina textilare och jag ser fram emot ännu ett år där jag får träffa lite nya ansikten men även många återkommande (: och vi tyckte vi var många i textilen iår (10st) men nästa år ska vi bli ännu fler! Ska bli spännande.
 
Jag har lite dåligt med bilder från skolavslutningen men här är iallafall en bild på vart vi åt avslutningsfrukost. Det var kallt och regnade lite.. Men annars mysigt! Kärleksudden kallas detta ställe <3 (:
 
 
Sen var det avslutning i aulan, där vi fick höra sång och de delade ut stipendier och hölls tal. Sedan hade vi lite samling klassvis och fick säga farväl till varandra och sen gick vi gemensamt ner till matsalen och åt avslutningsmiddag. Middagen var så god att jag föråt mig, fick en hemsk matkoma!
 
Här har ni några bilder på min avslutningsklädsel. Inget märkvärdigt egentligen emot vad jag brukar ha på mig, men tänkte att det var ett bra tillfälle att använda min nysydda midjeväst. Är ju extra nöjd med den eftersom jag fållade alla kanter för hand med dold söm! Och klänningen har jag sytt själv med, egentligen är det väl lite av en mysklänning, haha.
 
 
Man får skutta och vara lite glad iallafall för att skolan är slut och man har lite sommarlov, för jag kommer ju faktiskt tillbaka till skolan i höst igen (:
 
Sen fick jag för mig att jag skulle styla lite hur vig jag var.. men jag var visst inet så vig längre som jag trodde, så nu får jag nog ta och öva min vighet lite!
 
Sen efter skolavslutningen åkte jag och två vänner och deras små vovvar in till jönköpings marknad. Var inget jag hade planerat utan blev lite spontant att jag följde med (:
Lyckades få med mig 3 nya böcker hem, behöver ju böcker så min stora bokhylla blir lite fylld någon gång!
 
 
Sen gick vi förbi en hantverksbutik som bland annat säljer saker som personer från folkhögskolan gjort. Och utanför butiken så hade de något som jag inte kunde motstå.. Hemliga paket!!!
 
Jag och hemliga paket.. ojoj, jag hade velat köpa hur många som helst! Men jag nöjde mig med ett, och jag valde efter vilken som hade finast omsalgspapper.
Nöjd blev jag med vad som var i, en kökshandduk i lin med ett handtryckt mönster på (: Så den hänger nu i köket brevid min egengjorda handduk med tryckta rödlökar.
 
 
Och så sist, till min stora glädje så hade mormor Magda ett stånd där de sålde glass! Så jag lyxade till och valde 3 olika smaker, citron, lakrids och mint.

Nu har jag hela sommaren på mig att komma på idéer inför kommade textilår, och jag har.. en del av sommaren på mig att göra lite "semester saker" (:
 
 
 
 

Dubbel regnbåge

Det fick vi skåda nu ikväll. Skulle bära ut en sak i garaget och när vi går ut så möts vi av inte mindra än 2! fantastiska regnbågar. Första gången på länge som jag fått se två färgglada regnbågar pryda himlen.

Självklart ska jag dela med mig av denna vackra syn, fast dock inte lika fantastiskt som det var att de det på riktigt. Har fått redigera bilderna överdrivet för att regnbågen ens ska synas vettigt på bilderna, så nu kan ju låsas som att det bara är regnbågar ni ser på bilderna (:
 
 
Dehär 2 sista bilderna är samma bild fast den övre är redigerad så att regnbågen ska synas, och den undre är helt oredigerad. Så ni kanske kan tänka er varför jag var tvungen att redigera bilderna.. Så det bästa hade varit om ni vart här och sett dem (:
 
Taggar: dubbelregnbåge, regnbåge;