pernillaskreativa.blogg.se - september 2015

Fotografering i gryningen.

Nu när jag vakna så gick jag ut en sväng och fotade lite. Har plockat fram min analoga systemkamera (jag jobbar ju faktiskt i fotobutik!!) och ska pröva att fota lite med den (: Men tog även med min min digitala systemkamera ut, så att ni kan få så lite bilder här på en gång (:
 
Och jag ha säkert skrivit detta tusen gången, men det tål att skrivas tusentals gånger till. Det är så underbart att bo på landet!
 
 
Detta magiska spindelnät.
 
 
Morgondagg.
 
 
Tycker svampen ser lite ut som sockerkaka!
 

Här är min fina analoga systemkamera (: Ska bli kul att se hur alla bilderna ser ut sen, för nu är det ju upp till bevis om jag är något bra på att fota när jag bara har ett försök per bild (:

Avokado

Kolla så fin mina avokadoplanta är!! Jag hade ju en stor fin avokadoplanta innan, men så fick jag för mig att jag skulle plantera om den och då dog den.. så då planterade jag nya kärnor och denna har växt något hiskeligt nu de senaste 2 veckorna (: har två kärnor till som jag hoppas börjar växa snart med. Det är ju så himla kul när man kan plantera frön och kärnor från frukter man äter och få fina växter i huset på köpet liksom (:

Brukar ni plantera kärnorna från frukten ni äter? Själv har jag planterat från avokado, citron, apelsin och clementin (:

Prova att trycka nya mönster

På torsdagar ska jag egentligen inte vara i skolan,  men eftersom jag inte hade något direkt för mig idag så åkte jag till skolan. Och det blev en kul dag i skolan med fixande av mina ramar och lite provtryck och även tryck som jag tänkt göra till en tygkasse (:

Måste säga att jag är himla nöjd med dessa två trycken! 
Det mee bara blommorna på ska bli min tygkasse och det med ugglor och blommor är mitt provtryck.


Mitt mål med detta året på Mullsjö folkhögskola är att utveckla mina tryck och göra många nya mönster/tryck. Framför allt kommer jag göra tryck av foton jag tagit, så jag kan blanda två intressen för att skapa (: 

Sen är ju även silversmidet en av anledningarna som jag går ännu ett år, så det kommer bli mycket tygtryck och smycken ni kommer få se från skolan (: men ska även mellan skolan och jobbet försöka tränga in så mycket med youtube som jag bara kan!