pernillaskreativa.blogg.se - october 2015

Gardiner

I helgen sydde jag mina första gardiner! Jag som sagt till mig själv att jag aldrig skulle sy gardiner.. Men var inte alls så hemskt svårt eller tråkigt som jag förväntat mig. Och när det dessutom knappt finns gardinkappor utan öljetter så har man ju inget annat val än att sy egna.

Och måste bara få säga att.. det är en HEMSK trend att alla gardiner ska ha öljetter.. Öljetterna är ju jätte stora och fula ): Tur att jag faktiskt kan sy så jag slapp köpa gardiner med öljetter bara för att det inte finns fina utan.

Så nu har jag också fått gnälla lite (: Är iallafall så himla nöjd med mina gardiner, har ju bott i vårt hus i 10månader drygt nu, så är väl på tiden att vi fick upp gardiner i de rum som varit utan!
 
Här har ni de gardinerna jag sytt upp själv (: Tycker tyger matchar bra till våra citron-tapeter i köket!
 
 
 
 
Vet inte om jag visat den nya spishandduken jag sytt, men här har ni den med (: (och glöm inte att ni kan sy egna utifrån videor på min youtube)
 
Sen har vi gardinen i biblioteket. Den är dock fördigsydd, men väldigt fin! Fast upptäckte att den kändes lite kort till vårt stora fönster. Så nu funderar jag på att köpa ett enfärgat tyg sy en lite längre gardin och hänga bakom.
 

Fotodag med kusin

Har varit iväg ännu en gång för en fotodag hos min kusin (var iväg i sommras). Och återigen så blev det fotografering av hennes hästar, och så har hon ju skaffat sig en urgullig valp som självklart fastnade på bild med :D
 
Så här har ni lite smakprov på hur bilderna blev, och ifall ni vill se fler bilder kan ni kika in på Sandras blogg, för hon kommer lägga upp fler än de jag lägger upp (:
 
 

Ny favoriten

Jag har haft lite problem med värk i svanken, så jag har inte kunnat ha på mig skärp. Istället fick jag plocka fram mina hängseln, som var väldigt enkla och tråkiga så jag gav mig ut på jakt efter nya lite fräsigare hängseln. Och jag lyckades hitta ett par som verkligen var precis så som jag vill ha dem! Det är ju inte ofta det händer (:
 
Såklart har jag plockat fram kläder som matchar bra med hängseln och jag gillar denna stilen :D
 
Momo ville såklart mysa lite (:
 
 
Här ser ni då min skojta och väst jag sydde till maskeradfesten jag var på tidigare i höstas. Då var jag utklädd till en 70talist. Och skorjtan och västen går i min smak, så kändes som bra "maskeradkläder" att sy (:
 
Det är lite kul, för är precis samma fiskbensmönster på hängslerna som på västen, bara att hängslerna är ltie ljusare som ni ser (: Detta kommer vara mina favoritkläder att ha ett tag fram över!
 
Självklart måste en ju ha skor som matchar också! Mina secondhandfyndade skor åkte fram med (: Kändes bra att jag lyckades matcha ihop något som dessa skor passar till (: Och så ett par mysiga stickade sockor på det nu i höstkylan.