pernillaskreativa.blogg.se - december 2014

One piece

I höstat bad min pojkvän mig att jag skulle sy en gosig one piece till honom. Så när iv var i borås passade vi på att köpa med oss tyg därifrån, och jag köpte tyg till en egen one piece med. Sen tänkte jag att jag skulle sy min först och se om jag fick till det, för jag freestylade mönster. Och ja då, den blev jätte bra (: meeeen... sen har jag varit så dålig att jag inte kommit till skott och sytt en one piece till Peter! Jag hoppas jag hinner sy ihop den nu under januari så han hinner använda den innan det blir varmt igen.
 
Och ni som följer mig på instagram, @pernillaskreativa, har ju redan fått så glimtar av den!
Här har ni iallafall bilder på min one piece, komplett med svans och öron! :D 
 

Livet, huset och djuren

Just nu så är det ju fullt upp med huset här, varje dag så plockar vi lite och fixar i ordning men det tar ju sin lilla tid och jag har varit sjuk så jag har inte orkat så mycket och nu håller Peter på att bli sjuk. Men det får ta den tid det tar, det börjar iallafall känns "hemma" här nu (:
Så tänkte jag ska visa lite vad vi har gjort nu under tiden vi varit här (:
 
Peters hobbyrum har tapetserats (: (Mitt glömde jag såklart ta före/efter bild på). Den svarta med blommor är alltså den nya tapeten (:
 
Sen har vi tapetserat om i köket, hittade en så otroligt fin tapet och den passar verkligen så bra i köket (: Är helnöjd med den :D Och den nya här ju då alltså den med citroner på (:
 
Sen har det målats och målats och målats.. och än är det inte färdigmålat. För det ska målas lite på väggar och det ska målas handtag till köksskåpen. Men köksskåpen, både luckor och invändigt, är färdigmålat iallafall (: För det var pga dem som vi inte flyttade in tidigare, för ville gärna måla klart luckorna innan vi flyttade in saker i köket och utan saker i köket så kunde vi ju inte laga mat!
 
En liten fågel kom och knacka på vår ruta och ville flytta in hos oss, men fågeln fick nöja sig med lite fikabröd (:
 
Glömde även att visa den fina matta som min farmor gav mig och Peter i julklapp (: Verkligen mina färger!!
 
Kissarna trivs i huset med (:
 
Fast de är inte så glada i att gå i koppel! Men de måste ju lära sig att det är här de bor (:
 
Huset<3
 
Utsikten från sovrumsfönstret :D Det är så himla mysigt här ute på landet!
Och jag längtar till sommarn när jag kan fixa iordning med land och odla massa grönsaker (: Och när jag skaffar hund!! För nu när jag bor i huset så kan jag äntligen skaffa mig en lite vovve! :D
 

Julklappar jag gett bort

Ja, jag har ju såklart inte bara fått julklappar, utan jag har även gjort egna julklappar och gett bort. Men det är väl en självklarhet att göra egna julklappar när man handarbetar så mycket som jag gör (:
Så här kommer en del av det jag gjort och gett bort, var fler saker men har slarvat lite och glömt att ta kort på allt!
Detta är ett linne som jag sytt till min stora lillasyster (: Tycker det blev så himla fint! Hade velat ha det själv, men såklart så köpte jag bara en meter av tyget så räckte inte att sy ett linne till mig själv också.
 
Virkad halsduk i Harley Davidsson färgerna till min pappa, som har både sovrum och garage målat i dessa färger, så jag tänkte hans kläder kunde få matcha väggarna (:
Har även planer på att göra instuktionsvideo på hur man virkar en sådan här väldigt enkel halsduk (:
 
Här har vi en annan halsduk som min lillebror fick. Detta är ju färger som jag bara älskar!! Vet inte om han är dirket förtjust i färgerna, men han hade iallafall på sig halsduken hela kvällen (:
Har även tänkt göra en instruktionsvideo på hur man virkar denna halsduk, som jag själv tycker är lite snyggare när det är den här avsmalnande kanterna på (:
 
En väldigt enkel mössa till min låsasmorfar (:
 
En virkad mössa till min mormor (: Denna finns som instruktionsvideo på min youtube, klicka här för att komma till spellistan (:
En lite färggladare mössa till min farfar (:
 
Och så blev det även en mössa till farmor (:
Och denna finns ju också som instrukionsvideo på min youtube, klicka här för att komma till spellistan (:
Ännu en mössa, med lite fiskar på, till min låsaspappa som gillar fiskar väldigt mycket (:
 
En liten närmare titt på fiskarna (:
 
En stickad kofta till min mamma (:

Med jätte fina knappar som är gjora av kokosnöt (:
 
Har ni gjort några egna julklappar? Och isåfall vad har ni gjort? (: