pernillaskreativa.blogg.se - december 2015

Mål inför 2016

Självklart gör jag som många andra och sätter upp mål för mig själv inför det nya året. Sen hinner man ju ändra sig och sätter nya mål under årets gång, men här kommer några mål som jag iallafall ska börja med under 2016 (:

  • Nå 5000 prenumeranter på youtube.
  • Skaffa mig en Shetland sheepdog.
  • Läsa 20 böcker.
  • Sy massa byxor, så jag faktiskt igen kan ha byxor som jag sytt själv! Mina favorit manscheter som jag sytt har jag användt så mycket att de nu är så slitna att jag inte kan laga dem, snyft...
  • Göra minst 20 nya videor till youtube (och då räknas inte t.ex. en spelista med 3 delar som 3 videos, utan som 1).
  • Sluta stirra så mycket på min mobil och istället kolla sociala medier när jag sitter vid dator (vilket inte är så ofta efter som jag måste gå heeela vägen upp för trappan och dessutom sitter i ett rum fullt med tyger och garn. Hur kan jag då sitta vid datorn när allt tyg och garn skriker åt mig att skapa saker!!!).
  • Börja röra mig mer, för min stackars kropp är klen. Med andra ord börja på någon aktivitet och gå ut mer, vilket jag kommer bli tvungen att göra när jag skaffar hund :D
  • Skaffa mig en pilbåga och börja skjuta igen :D Sköt ju lite ett tag men sen flyttade vi ju och då var det inte bara till att gå hem till vännen min som har pilbågar.
Ja.. Sen har jag inte kommit på något mer, men är ju en liten lista iallafall (: Och blir spännande att om ett år se om jag lyckades med alla dessa mål!

Vad har ni för mål under 2016? (:

5 saker..

.. som får dig att känna mig bättre.
 
1. Jag ÄLSKAR disneylåtar, jag sjunger dem i bilen, i skolan, när jag duschar, när jag diskar, när jag lagar mat, när jag ska sova, ja egentligen hela tiden utom när jag läser, kollar på tv eller är på jobbet. Favoriten just nu är "Belle" från skönheten och odjuret (:
 
2. Nästa sak jag älskar är att dricka rödvin! Ni som följer mig på instagram har nog fått se ett och annat vinglas (: Favorit vinet är "org de rac". Jag dricker gärna ett glas vin på kvällen när jag sitter och kollar på tv och handarbetar, eller när jag sitter i mitt pysselrum och pysslar (:
Bilden är lånad från systemets hemsida.
 
3. Jag älskar (känner att detta blev snarare en lista på 5 saker jag älskar) att läsa böcker. Har på senaste börjat försöka läsa böcker på engelska istället för på svenska. För det skadar ju inte att bättre på sin engelska medan man läser något spännande och fängslande!
Jag gillar fantasyböcker, och böcker som handlar om hur t.ex. det var att växa upp i Kina under Mao Zedongs styre. Eller som Conn Igguldens bästaste böcker om Djingis khan och Julius Ceasar. Alltså böcker som handlar om saker som faktiskt hänt som är mäktiga och hemska.
Sen är ju såklart absoluta favoritböckerna... HARRY POTTER :D Tror det är dags att läsa om dem för typ.. 10e gången!
Bilden har min syster målat till mig i julklapp.
 
4. Som ni säkert märkt av så gillar jag att fota, och de som fotas är natur och mina fina katter. Blev att jag började fota mer igen efter att börjat jobba på en fotobutik, för man blir väldigt inspirerad av allt kul man kan göra med bilderna. Har ju blivit att jag köpt på mig hur många ramar som helst, både från jobbet och på second hand. Startade ju äntligen igång mitt projekt "fototrappa", där jag ska fylla hela vår trapp till övervåningen med bilder som jag tagit (eftersom vi har välrdens fulaste tapeter och det känns alldeles för svårt och omständigt att tapetsera där).
Nu när jag har så många ramar så måste jag se till att fota mycket! Och är även sugen på att spara ihop pengar till en ny bättre kamera och objektiv.
 
5. Så fort jag sparat ihop tillräckligt pengar, så ska jag köpa mig en shetland sheepdog, sobel. Mamma hade en sådan hund när jag var liten och de är så himla vackra. Jag är jättesugen på att ha uppfödning på denna hundras (: Min mormor har haft kennel och mamma har haft ett par valpkullar, så jag är ju uppväxt med hund och de är ju så himla mysiga! Så ja, när jag lyckats få ihop pengar så ska jag skaffa mig en tjejhunda. Förhoppningsvis så blir det till våren som jag kan skaffa mig en liten sheltie (:
 
Här har ni 3 bilder på mig och finaste Tilda, som jag växte upp med (:
 
 Berätta gärna 5 saker om dig själv, så jag får lära känna DIG lite mer (:

Dödsrelikerna

Denna fantastiskt vackra, underbara, otroliga canvas har min lillasyster målat till mig i julklapp!
Jag önskade mig en sådan bild och hon gjorde den så mycket bättre än vad jag förväntat mig :D Att hon gjort bakgrunden i min absoluta favoritfärg gjorde att jag älskade den ännu mer. För visst är den otrolig? (: Och visst är syster min duktig på att måla!
 
 
Nu är frågan om jag bara ska låta den få hänga och vara som den är, eller om jag ska se om vi har någon snygg ram på jobbet som jag kan sätta in den i (: