pernillaskreativa.blogg.se - february 2016

Livet plötsliga vändningar

 
Som ni märkt har det ekat tomt här en veckas tid, och detta med anledning att min lillebror fick åka till akuten i söndag. Det har varit många besök på sjukhuset och även barnvaktande och övernattande hos mamma.
Så  med andra ord har det varit en jobbig och känslosam vecka, och trotts att läkarna ännu inte vet vad som gjort min lillebror sjuk så är han på bättringsväg, vilken känns så otroligt lättande.
Så ett tag framöver kommer det troligen eka lite tomt här, då jag känner att jag vill vara hos min familj och hjälpa till så mycket jag kan. 
Men så fort livet återgår så har jag massa saker jag vill dela med mig av och visa för er! Så, så småning om så blir det full smäckat med handarbeten och naturbilder här igen (:

3 mönster av samma blomma

Jag berättade ju för ett tag sedan att jag och Jennie satt en kväll och kolla på tecknad film och försökte hitta mönsterinspiration, och nu har jag äntligen satt mig vi photoshop och rita upp ett mönster som jag fick inspiration av från filmen "Anastasia" (:

Jag har lyckats få till 3 olika mönster med samma blomma som jag målade och tanken är att jag ska försöka trycka alla 3 (:
Så nu blir detatt snart försöka gå en secondhandrunda och leta efter stabila ramar att göra om till screenramar. Jag har ju faktiskt lyckats använda upp nästan alla mina ramar nu, men när man har så många idéer till mönster så går ramarna åt (:
 
 
Vad tycker ni om mönsterna? Vilken är er favorit? (: Min är den gröna.

Tröja på rundsticka

Känns som jag aldrig kommer sluta tjata om vår huvudstad! Men till saken är att när jag åkte upp till huvudstaden så var jag ju tvungen att sysselsätta mig med något på tåget, och då blev det dels en del läsande, men även en himla massa stickande. Så jag har nu för första gången gett mig på att sticka en tröja på rundsticka!
Det ska bli spännande om jag lyckas göra en tröja av det. Det är i allafall smidigt att sticka det på rundsticka, speciellt eftersom jag vill ha den slätstickad :D
 
 
Någon annan som prövat på att göra en tröja på rundstickor? (: