pernillaskreativa.blogg.se - november 2016

Luna 6månader

Idag blir min lilla rävunge (shetland sheepdog) 6 månader! Det är knäppt att hon redan hunnit bli 6 månader!? Kollade igenom bilder från när vi precis hämtat henna, och hon var så liten och så sjukt söt (fast hon är sjukt söt nu med!).

Under denna tid som hon har varit hos oss han hon blivit en fantastiskt nyfiken, glad, och lekfull hund. Allting är spännande, även om en del saker är liiite läskiga, men ändå jätte spännande. Hon älskar att hälsa på ALLA, vare sig de är människor eller djur, det är som att det finns inget som gör henne lyckligare i världen än att få hälsa på alla. Och hon vill aaaaaalltid lek, vad man än gör så dyker hon upp brevid en med en leksak i munnen och tar man den inte så släpper hon den i golvet för att man ska höra att hon hade den med sig, och tar men den inte ändå ja då lyfter hon upp den och släpper den i golvet upprepade gånger tills man kastar den!
Det bästa är när man har varit borta en stund och kommer hem igen, så kommer hon springandes och ska hoppa upp i knät och gosa <3
Både Luna och vår honkatt Hermjaunie sover alltid i sängen tillsammans med oss, och det är så mysigt att ha den hos sig och de är så gulliga som ligger och sover brevid varann.
 
Nu blir det bildbomb på min lilla rävunge Luna <3
 
Trött liten vovve, samma dag som vi hämtade henne. Nu är vi påväg hem från skåne!
 
Påvägen hem stannade vi till hos mamma, Luna var mini liten jämfört med Kiwi. Och Kiwi undrade vad det var för en lite rädd plutt som satt där och inte ville leka.
 
Äntligen hemma!
 
Nästa prjekt var att försöka komma överrens med katterna. Hermjaunie är numera Lunas BFF.
 
Liten gullig Luna<3
 
Luna hjälpte mig att skörde potatis och morötter. Blasten var roligast!
 
Luna tyckte det var roligt att löven föll, de kunde man jaga och lek med.
 
Helt plötsligt så hade hon knappt någon spretig valppäls kvar, och stor hade hon blivit med!
 
Under 2 veckor hade vi snö här hemma, den var både lite läskig och väldigt kul!
 
Speciellt när man var ute och gick och man hittade älgspår, de var så stora att halva Luna försvann ner i dem när hon skulle lukta.
 
Det går så fort från liten mini pytte valp till att de helt plötsligt börjar tappa bebiständer och byter ut sin lurviga valppäls. Snart blir jag väl förvånad över att det poffat fram en stor man på henne också! Min söta lilla rävunge <3
 

Dörrkrans av julgranskulor

Veckans video på tema JUL blev en dörrkrans av små julgranskulor (:
Tycker den blev jätte fin! Dock vågar jag inte hänga den ute på vår dörr då det oftast blåser väldigt mycket här. Isället får den hänga på väggen i vardagsrummet över tv:n, och det funkar lika bra det :D
Ska tillägga att det gick nog åt en närmare 150-200 kulor.
 
 
 

Tröjan som blev ett linne

Jag tror att det var i mars som jag började sticka en tröja på rundsticka, stickor 3.. puh..! Det tar tid att sticka en hel tröja på stickor 3! Speciellt om man drar upp armen, inte en utan 2 gånger, för att sedan inse att det inte bara är där felet är utan även i avmaskningen för armhålan. Och när jag insåg att jag skulle behöva tröjan hela vägen ner dit så kände jag att det fick vara nog! Så istället för en tröja har jag nu ett varmt och gosigt linne (:
 
Här ser ni när min tröja nästan har en arm helt färdig, och också då jag kommit fram till att det även är fel vid avmaskningen för armhålan. Den var ju så gosig med arm!! Men det kändes tjockt och knöligt i armhålan och hade jag gjort klart den och det känts så hade jag aldrig använt den sen hur gosig den än hade varit..
Men ja, som ni kan se har jag maskat av så att axeln blivit alldeles för smal, vilket gjorde att det blev lite överflödigt med arm vid armhålan när jag stickade armen.
 
Så istället fick det bli ett mysigt linne, är ändå så nöjd med det :D
Den är föresten stickad i ull, så den är riktigt varm.
Ni kan även se att jag även har stickade sockor och benvärmare, för nu börjar det bli kallt att gå barfota inne
 
Det är inte lätt att posa med två tokar som alltid ska busa där man är!

Tur de är så söta<3 Min lilla rävunge Luna<3
 
Detta tänkte jag även ska bli mitt bidrag till Novembers sypepp (: Är ju på tiden att den blev klar (;