pernillaskreativa.blogg.se - may 2017

Luna 1år

Idag är det ingen vanlig dag. för idag är det Lunas födelsedag :D
 

Grattis till min underbara lilla Luna som idag fyller 1år!!
 

Quidditch träning och planerad resa till Warner Bros Studios

Det ekar lite tomt här inne och det har med att göra att jag spenderar mina dagar med att arbeta i trädgården (ni som följer min instagram @pernillaskreativa blir uppdaterade en del om vad som försegår i trädgården).
Men jag lever och jag hinner även handarbeta lite imellan allt trädgårdsarbete, men tyvärr så har jag inte hunnit fota vad jag gör! Istället tänkte jag att jag ska visa bild på när jag tränade quidditch i påskas och tänkte även passa på att berätta att jag och min kusin har bokat flyg till London i augusti och ska då besöka Warner Bros Studios!!!
Gissa om jag längtar tills dess!!! Började läsa om alla Harry Potter böcker (för typ 7 gånger) för ett per veckor sedan och har snart läst ut Halvblodsprinsen. Var 4,5 år sedan jag läste böckerna senast och jag har hunnit glömma så mycket, och har nog kollat på filmerna väl många gånger för jag får hela tiden för mig att saker och repliker ska dyka upp i böckerna, men när de inte gör det så inser jag att det är från filmerna jag fått det. Framför allt hade jag glömt bort vilken humör det är i böckerna, alla dessa tokigheter som man sitter och skrattar högt till när man läser! Ja, jag är helt förälskad i dessa böcker fortfarande och jag räknar med att räkna om dem mååånga gånger.
Och självklart ska jag och min kusin ha ett ordentligt Harry Potter-maraton innan vi åker till London, så det kommer bli riktig Harry Potter pepp innan resan :D

Här har ni en bild på mig, en blivande sökare!
 
 

Inflyttningsfest i växthuset

Idag har jag äntligen haft inflyttningsfest i mitt växthus! Känns helt fantastisk att jag änligen har kommit så långt i detta projekt, har lite små saker kvar att fixa men annars så är det klart.

Så kostnaden för bygget av växthuset hamnar runt 500:-, köpte två paket spik för strax över 200:- och en rulle byggplast för strax över 250:-. Plankorna fanns, som jag nämnt tidigare, kvarlämnade på vinden i vårt förråd när vi köpte huset. Så jag är mäkta stolt att kunnat bygga ihop ett växthus för 500:-.Juste, fick även stålnät av min styvpappa som jag satt på taket för att det inte ska hänga ner lika mycket när det regnar, och även lagt i botten av lådorna inne i växthuset för att jordgrävarna inte ska försöka gräva upp sig i mina odlingar!!
Sen så tillkommer ju lite andra kostnader så som jord och frön och på det har jag nog lagt ut närmare 1500:- på, eller ja det lär ju iallafall komma upp i 1500:- när jag köpt lite mer jord och några nya frön. Sen ska jag se om jag hittar några fina balkonglådor också och hittar jag inga på second hand så lär det ju dra iväg lite det också! Men summa summarum så har jag lagt 2000:- på allt till mitt växthus, ja och en himla massa tid och energi men det har det verkligen varit värt.

Nu ser jag fram emot mysiga dagar där jag kan sitta och läsa eller handarbeta och socialisera i mitt växthus.
 
Här ser ni tomatplantor, gurkplantor och en lite skymt av vattenmelonsplantor.
 
En soffa att kunna softa i när man njuter av växthuset! Än så länge har jag inte plnterat i träkrukorna, och har inte klurat ut vad jag vill ha i heller.. Kanske citronmeliss? Eller har ni några förslag? (:
 
Ska bygga en dörr med, så just nu sätter jag upp kompostgaller så att katterna (eller vilda djur) inte går in och leker rövare i växthuset! Det lilla stående växthuset tror jag att jag ska ta ut, vet inte vad jag skulle ha i det? Så ska nog bygga en till liten "låda" och försöka odla majs i (:
 
I dessa krukor ska jag plantera om min paprikor och chili, måste bara köpa lite mer jord.
Och bakom krukorna ser ni att det ligger en balkonglåda, den och 3 till balkonglådor ska jag hänga upp på två planka som ska spikas upp på insidan av växthuset. Ska iallafall ha sallad i en av lådorna, men i de andra 3 får jag fundera lite på vad jag ska ha. Sen ska jag även hänga upp 4 balkonglådor på utsidan med tänkte jag. Så har ni några förslag på vad jag kan odla i balkonglådor?! (:
 
I dessa lådor som jag gjort utanför växthuset har jag satt potatis, sockerärtor, morötter och brytbönor. Och har lagt galler över jorden så att katterna ger fan i att använda dem som kattlådor.

Är så taggad på att kunna äta massa egenodlad mat :D VÄXVÄXVÄX!