pernillaskreativa.blogg.se - Inflyttningsfest i växthuset

Inflyttningsfest i växthuset

Idag har jag äntligen haft inflyttningsfest i mitt växthus! Känns helt fantastisk att jag änligen har kommit så långt i detta projekt, har lite små saker kvar att fixa men annars så är det klart.

Så kostnaden för bygget av växthuset hamnar runt 500:-, köpte två paket spik för strax över 200:- och en rulle byggplast för strax över 250:-. Plankorna fanns, som jag nämnt tidigare, kvarlämnade på vinden i vårt förråd när vi köpte huset. Så jag är mäkta stolt att kunnat bygga ihop ett växthus för 500:-.Juste, fick även stålnät av min styvpappa som jag satt på taket för att det inte ska hänga ner lika mycket när det regnar, och även lagt i botten av lådorna inne i växthuset för att jordgrävarna inte ska försöka gräva upp sig i mina odlingar!!
Sen så tillkommer ju lite andra kostnader så som jord och frön och på det har jag nog lagt ut närmare 1500:- på, eller ja det lär ju iallafall komma upp i 1500:- när jag köpt lite mer jord och några nya frön. Sen ska jag se om jag hittar några fina balkonglådor också och hittar jag inga på second hand så lär det ju dra iväg lite det också! Men summa summarum så har jag lagt 2000:- på allt till mitt växthus, ja och en himla massa tid och energi men det har det verkligen varit värt.

Nu ser jag fram emot mysiga dagar där jag kan sitta och läsa eller handarbeta och socialisera i mitt växthus.
 
Här ser ni tomatplantor, gurkplantor och en lite skymt av vattenmelonsplantor.
 
En soffa att kunna softa i när man njuter av växthuset! Än så länge har jag inte plnterat i träkrukorna, och har inte klurat ut vad jag vill ha i heller.. Kanske citronmeliss? Eller har ni några förslag? (:
 
Ska bygga en dörr med, så just nu sätter jag upp kompostgaller så att katterna (eller vilda djur) inte går in och leker rövare i växthuset! Det lilla stående växthuset tror jag att jag ska ta ut, vet inte vad jag skulle ha i det? Så ska nog bygga en till liten "låda" och försöka odla majs i (:
 
I dessa krukor ska jag plantera om min paprikor och chili, måste bara köpa lite mer jord.
Och bakom krukorna ser ni att det ligger en balkonglåda, den och 3 till balkonglådor ska jag hänga upp på två planka som ska spikas upp på insidan av växthuset. Ska iallafall ha sallad i en av lådorna, men i de andra 3 får jag fundera lite på vad jag ska ha. Sen ska jag även hänga upp 4 balkonglådor på utsidan med tänkte jag. Så har ni några förslag på vad jag kan odla i balkonglådor?! (:
 
I dessa lådor som jag gjort utanför växthuset har jag satt potatis, sockerärtor, morötter och brytbönor. Och har lagt galler över jorden så att katterna ger fan i att använda dem som kattlådor.

Är så taggad på att kunna äta massa egenodlad mat :D VÄXVÄXVÄX!

Kommentera inlägget här :