pernillaskreativa.blogg.se - Växtfärgning

Växtfärgning

Här ekar det tomt. Men när en har fullt upp i livet så blir en del saker bort prioriterade och i detta fallet är det bloggen som blivt lidande. Tyvärr kommer nog bloggen få lida mycket av mitt upptagna liv. Men kommer väl dyka upp lite saker här när jag känner att tiden finns till.

De senste dagarna har det blivit en hel del expriment med växtfärgning, och såklart har det blivit videor av det med (: Har flera saker jag vill pröva att färga med innan säsongen för dessa växter är över! Så idag exprimenterar jag med lupiner, och ska även försöka göra en video med den sen när jag har prövat på det lite (:

Men kan dela med mig av 2 videor där jag på ena färgar med rödlöks skal och andra med gullöks skal (: Det är ganska likt att färga med dessa, men ändå väldigt olikt! Man ser iallafall att gullöks skalet gör det oblekta ullgarnet gulare än vad rödlöks skalet gör. Och det blekta ullgarnet blir klarare röd av gullöks skal än av rödlöksskal.
Tycker det är så himla kul att hålla på med växtfärgning! Helt fantastikt att det blir så fina färger som det blir!

 
 
 
 
Och för första gången kanske jag kan ha med ett bidrag i "Monthly Makers", då månades tema är växter (: Får se om jag hinner få ihop flera färgningar, så kanske en tar tag i och skickar in ett bidrag :D

Kommentera inlägget här :