pernillaskreativa.blogg.se - Mina kreationer under 2016, de utan videor

Mina kreationer under 2016, de utan videor

Här kommer sammanställningen med saker jag skapat under 2016 (som det inte finns någon instruktionsvideo till).
 
Både byxor och tröja har jag gjort själv. Tröja är en favorit! Byxorna är jag däremot inte så förtjusta i med själva passformen (färgen och att det är manschester älskar jag!), tyget töjs så snabbt och de bli jätte slappa.. Mina första manschester jag sydde var i ett tyg som var stretch i, men har inte hittat något sådant igen tyvärr.
 
Coiffer, den lila gjorde jag till min farmor och den svarta gjorde jag bara för att vi skulle göra coiffer i skolan. Är inte så mycket för andra huvudbonader än mössa.
 
Byxorna och hatten gjorde jag under 2016, tröjan har jag stickat tidigare (: Har samma problem med de här manschesterbyxorna som det är med de andra. Så synd för jag gillar verkligen färgerna på dem! Jag får fortsätta att hålla utkik efter menschester med stretch, Hatten tycker jag är jätte fin och mysig, men som sagt är jag en mössmänniska. Händer att jag ibland har på mig hatten, men det känns som den ska blåsa av hela tiden, och jag har inte riktigt lust att springa omkring som ett fån och jaga hatten (jag springer aldrig).
 
Gröna manschester. Dessa sprak i rumpan när jag var på jobbet... ): Och sjalen har jag gjort själv vid ett tidigare tillfälle.
 
Hihihihihihi! Sydde denna gulliga tröja till Momo när han hade ett stort sår/eksem på hela sidan av kroppen. Tyckte så synd om honom att han behövde ha tratt på sig hela tiden + att de andra katterna slickade på hans sår så det inte fick läka ifred.. Satte på honom tröjan innan jag skulle till skolan, var borta kanske.. 3h? Var iallafall inte så länge, men när jag kom hem så hade han lyckats krångla sig ur tröja och kräkts på den... Tack för den.. haha (:
 
Ett par tofflor, gjorde på päls från en av mammas hundar (newfoundland/landser) och ull. Tovade en tygbit som jag sedan klippte ut delar i och sydde ihop (:
 
Tänkte pröva på att sy med lapptäcksteknik, och min tanke var först att sy ett stort träd med massa blad och blommor. Men när jag gjort själva "stammen" så såg jag en Pikachu istället, så då fortsatte jag att göra Pikachu och så tryckte jag en pokéboll som jag kunde ha som bakgrund (:
 
Okej, har trykt och sytt upp såååå många tygkassar :D Perfekt sak att sy av sina provtryck när man gjort nya mönster! Saknar att vara i skolan och trycka. Men har fått upp en bord i källaren, så ska se om jag lyckas trycka lite saker här hemma istället (:
 
En soliga dag i våras/sommras så hade jag till och med ro att sitta ute och måla av mig själv när jag målar av min kompis som spelade gitarr. Det hör inte till vanligheten att jag har ro att måla.
 
Prövade på att nåltova i skolan, vilket resulterade i en bild på ett kattdjur som var på nattjakt :D
 
Hujedamig.. Denna slet jag med, och dyr blev den också.. Började virka på den, men garnet räkte inte och jag hade köpte det i kiruna och kunde inte hitta det i några av de butikerna som finns här i närheten. Men lyckades hitta på nätet så jag kunde beställa! Bara det att jag beställde för lite.. och det slutade med att jag fick beställa garn 3 gånger! Och varje gång var frakten dyrare än själva garner. Så denna sjalen har kostat mig runt 700:- Tur den är både fin och mysig!
 
Sydde ett par fina shorts av ett gardintyg :D Älskar dem!
 
Fick äran att sy en studentklänning till min syster! Plus att min mamma hade samma klänning på sig när hon gifter sig (bilder på det finns här). (:
 
Jag och Jennie gjorde öronhängen i fumo lera till våra halloweenkläder.
 
Alltså! Bästa halloweenkläderna ever. Maria och Luise, kvinnliga verisonen av Mario och Luigi. Alltid kul att göra sina egna halloweenkläder och extra kul när man har en annan sytok och göra matchande kläder med :D
 
En mysig tröja som jag sydde i höstas, då jag tyckte jag behövde någon mer lite varmare tröja (:
 
Denna får jag nästan lite ångest över när jag ser... Började sticka, på vad som skulle blivit en tröja, typ i februari tror jag. Och den var så långtråkig att sticka. Och fick dra upp armen 3 gånger innan jag insåg att det inte skulle gå att ha en arm. Så då fick det bli ett linne! Men den är väldigt mysig och värmande när det är riktigt kallt.
Strumporna och benvärmarna har jag också stickat, men vid ett tidigare tillfälle.
 
Jag är ju ingen person som klär mig i rosa, men den här klänningen är jag så himla nöjd med! Tyvärr har jag ingen bättre bild på den. Jag sydde denna klänninge enbart i syfte att jag skulle ha på mig den när min mamma och styvpappa gifte sig. Tjejerna skulle ha rosa.. Men den här "rosa" kan jag leva med (: Och skulle vilja sy flera klänninger i detta stuket, fast i färger jag är mer bekväm i.
 
Sjöjungfrufilt som min syster önskade sig i julklapp. Så underbart när folk önskar sig saker så man får en liten utmaning och måste vara kreativ :D Det var lite svårt att ge bort filten i julklapp då jag blev väldigt fäst vid den själv!
 
Ytterligare en julklapp, till min andra syster. Denna var också lite svår att ge bort (eller nja inte egentligen med tanke på att den är rosa..) för den var så himla mysig! Men håller på för fullt att stickar en mösshalsduk till mig själv nu, i varmt gosigt ull garn.
 
Så.. det var det hela det! Nu får jag se till att vara lika kreativt skapande under 2017 :D

Kommentarer :

#1: Johanna Fransson

Vilka fina och kreativa alster du skapar!
Sjöjungfru- filten var ju helt ljuvlig!
Kul att ramla över din blogg, den kommer jag följa!
Älskar att inspireras av andras kreativitet 😄

Svar: Tack (:Visst är den underbar! Är så kul när folk önskar sig något man aldrig gjort innan så man får använda fantasin lite.
Yay :D Vad kul att höra! Hoppas du kommer inspireras mycket!
Pernilla Einarsson

skriven

Kommentera inlägget här :