pernillaskreativa.blogg.se - Några av mina silversmida smycken

Några av mina silversmida smycken

Jag har ju berättat lite om att jag vill fördjupa mig i att designa textiltryck under nästa läsår, men jag vill även fördjupa mig i silversmidet. Så förhoppningsvis får jag pröva på att gjuta i silver nästa läsår (: Så ska se om jag lyckas samla på mig lite saker som jag vill pröva att gjuta, typ snigelskal och mini kottar.. Det är det jag kommit på att jag vill pröva och gjuta än så länge.

Men tänkte jag ska visa min lilla ringsamling och de senaste hängsmyckerna jag gjort (:
 
Här är min favoritring (:
 
Så har vi min blanka lilllfingerring.
 
Och min nyaste ring, som jag gjorde i onsdags på Silversmidet. Ännu en lillfingerring, men denna är piskad och slipad i kanterna.
 
Bara älskar hur fin denna piskade lillfingerring blev! Så enkel att göra, men så otroligt fin.
 
Såhär ser de ut på mina fingrar (: Tycker om dessa smala ringar, så finns nog risk att jag råkar göra många fler sådana under nästa läsår!
 
Sen har jag en bred ring, som nu börjat se lite sliten ut. Dock är den lite jobbig att ha på sig, för när jag tvättar mig så blir det kvar vatten under ringen och då har jag fått eksem på fingret. Jag fnderar på att såga den i 2 delar så jag får två smalare ringar istället. Får se hur jag gör..
 

Här har vi en platta som jag slagit ut och sen piskat ytan. Gillar denna frostiga stilen. Ska bara hitta någon kedja eller läderband som jag kan hänga smycket i med.
 
 
Och här har vi ett sista smycke, en kula som jag gjort av två plattor. Även denna är ytan piskad på för att få den frostiga känslan. Tyckte denna var jobbig att göra, fast var kanske bara för att jag aldrig gjort en kula så innan. Var ganska många steg att göra, men jag är illafall väldigt nöjd över slutresultatet (:
 
Ska se om jag kan ta mig tid en dag och fota de andra sakerna jag gjort med. Har ju ett sista halsband kvar att göra klart innan skolan slutar med (:

När jag har lyckats spara ihop lite pengar sen med, så har jag tänkt att försöka få upp en egen liten smedja här hemma så jag kan göra massa smycken (:
 

Kommentarer :

#1: Sandra

Wow så fina ringar! Det är så jag nästan vill börja använda ringar, hihi! :')
Var har du tatuerat dig?? Jag har en tatuerings-idé men vill ha någon att diskutera den med och även få prisförslag! :)

Svar: Det är så kul när man kan göra ringarna själv med och få dem som man vill ha dem! Jag har aldrig använt ringar innan, men nu går det nästan inte en dag utan att jag har på mig mina ringar (kan också bero på att jag är så himla nöjd över att ha gjort dem själv).Jesper heter han som tatuerat mig (: Super duktig är han. Tror han jobbar på brimstoneallytattoo nere vid torpa. Jag rekommenderar honom starkt!
Pernilla Einarsson

skriven
#2: Linn

Så sjukt fin den ringen med de små "bollarna" är! Haha bra jag är på att beskriva saker... Vill också kunna göra smycken!

Svar: Haha ja men det är så jag oftast beskriver den med! Tack (:Du får gå en silversmideskurs på folkhögskolan! De har sådana nu i sommar (vet dock inte hur vida de är fullsatta eller inte än). Men det är sjukt kul att göra smycken 8)
Pernilla Einarsson

skriven
#3: elin

Jag använder sällan ringar (eller smycken över huvud taget), men de få gånger jag gör det så vill jag absolut ha smala ringar. Jag har ganska små händer, så det känns som att fingrarna "försvinner" om jag har breda ringar, plus att det blir svettigt under dem.

Jag är också väldigt förtjust i den där frostiga looken, speciellt när det gäller silver. Om jag får välja mellan blankt och frostigt så blir det alltid frostigt för min del.

Svar: Jag blev lite kär i dessa smala ringar nu när jag gjort dem själv! Så jag vill bara göra fler och fler! Det är kul att piska fram den frostiga looken, eller överhuvudtaget få lära sig hur man får fram olika utseenden på smyckena. Så jag ser fram emot i höst när jag får börja med silversmide igen, och framför allt när jag får ihop pengar så jag kan ha en liten smedja här hemma!
Pernilla Einarsson

skriven

Kommentera inlägget här :