pernillaskreativa.blogg.se - DIY Barfotasandaler

DIY Barfotasandaler

Det är ju underbart att gå barfota nu när sommarvärmen kommittt få kä, anna gräset mot fötterna och värmen i marken.

Men det kan ju också kännas lite naket och tråkigt om fötterna, och isåfall kan man göra sig ett par barfotasandaler! (: Så självklart ska jag nu då dela med mig av mönstret till mina barfotasandaler jag gjort!
 
De är lätta och snabbgjorda (:
 
 
 

Bild 1: Ta ca 1,5-2m garn och knyt en ögla mitt på garnet. Öglan är den delen som sedan ska sitta runt tån.
Bild 2: Ta båda trådarna och virka dem tillsammas till luftmaskor. Virka 10lm. Dra sedan igenom trådarna i sista maskan.
Bild 3: Nu när trådarna är separata så virkar man var för sig. Du fortsätter virka luftmaskor, och gör så många så att det går knyta ihop ändarna bakom din fot.
 
 

Bild 1: Knyt ihop bakom foten.
Bild 2: Börja virka spetskant i luftmaskorna som går runt foten. Du börjar med en smygmaska i första yttersta, i nästa maska gör du 3 halvstolpar, i nästa maska gör du en smygmaska och så fortsätter du att göra så i varannan maska tills du har en virkad spets runt hela foten. Vid knuten mitt bak på foten gör du bara en fastmaska runt knuten.
Bild 3: Fäst trådarna.
 
 
Bild 1: Dags att göra blomman! Börja med att göra 4 luftmaskor och slut dem till en ring med en smygmaska i första luftmaskan. Gör sedan 3luftmaskor (vilket blir första stolpen och smygmaskan) och gör sedan en stolpe, en smygmaska, en stolpe, en smygmaska.. osv.. tills det blir 8 bågar. Slut med en smygmaska i andra luftmaskan som du gjorde som först stolpen.
Bild 2: Nu ska vi göra blombladen i maskbågarna. Börja med att göra en fastmaska, sedan en luftmaska, 3 stolpar, en luftmaska och en fastmaska. Alla dessa ska göras i samma maskbåge! Sedan gör du samma sak i nästa maskbåge och nästa.. osv.. tills du har gjort blomblad i alla 8 maskbågar. Trådarna fäster du inte, utan du syr fast blommar i sandalen med trådarna från blomman.
 

Sen har du de snyggaste barfotasandalerna att springa omkiring i gräset/sanden/jorden/osvosv med! :D
 
 

Kommentarer :

#1: Matilda

Wow vilka söta! Kul idé! :)

Svar: Tack (: Ja man känner sig ju lite extra fin istället för att gå helt naken om fötterna (:
Pernilla Einarsson

skriven
#2: Robex Lundgren

coolt

Svar: Ja men visst är det (:
Pernilla Einarsson

skriven

Kommentera inlägget här :